Argumentare Ca Textul Este O Descriere Literara WORK
CLICK HERE >>> https://tiurll.com/2sZojs
5. Limbajul folosit este expresiv, utilizandu-se toate tipurile de imagini artistice invatate (predominant cele vizuale, pentru descrierea statica, sau cele motorii, pentru cea dinamica), precum si figurile de stil invatate (in mod deosebit epitetele adjectivale si enumeratia).
Textul descriptiv este un text în care sunt prezentate trăsături particulare, informaţii despre personaje / persoane, obiecte, fenomene, locuri etc. Descrierea poate apărea atât în textele literare epice, lirice sau, mai rar, dramatice, cât şi în textele nonliterare. Descrierea literară este un mod de expunere care constă în prezentarea plastică, prin intermdiul limbajului artistic, a unor personaje, peisaje, locuri, interioare, fenomene, a unei perioade de timp sau a unei epoci. Descrierea literară poate fi făcută din perspectiva naratorului sau personajului în textul epic, eului liric în textul liric şi a autorului sau personajului în textul dramatic.
Analiza unei descrieri diferă după tipul de text (literar / nonliterar) având în vedere: locul secvenţei descrise în text, instanţa narativă care percepe descrierea (autorul, naratorul, personajul sau eul liric în textul poetic), formularea temei (care este obiectul descrierii), descrierea propriu-zisă şi efectul asupra cititorului.
Trebuie să te concentrezi pe ideile prezentate în text și nu pe anecdote sau complot. Puteți include evaluări despre alte aspecte ale textului, cum ar fi atitudinea autorului față de text: de exemplu, dacă este obiectiv sau critic față de fapte sau cu personajele sau tipul de limbaj pe care îl folosește.
Sunt prezente toate modurile de expunere. Naraţiunea este principalul mod de expunere, prin descriere sunt conturate personajele, atât în mod direct cât şi indirect, prin fapte, gânduri, gesturi, sentimente iar dialogul susţine veridicitatea.
Cu toate că această poezie este una scurtă, textul liric este încărcat denumeroase figuri de stil ce contribuie la ilustrarea portretului luiZdreanță. Figurile de stil regăsite în poezie sunt următoarele:
Pentru a realiza o analiză completă a textului trebuie să menţionezi informaţii referitoare la tema ṣi viziunea despre lume, aceasta din urmă influenţând într-o mare măsură construcţia subiectului ṣi a personajelor. Detaliile acestea sunt cu atât mai importante în cazul romanului de față cu cât o mare parte din statutul său în literatura universală ca exemplu strălucit de roman realist se datorează temelor abordate și viziunii despre lume a lui Balzac. 2b1af7f3a8